Till 2011 års Trådprofil valdes vid årsmötet i Sundsvall, Conny Knutsson PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Björn Borg   
2014-04-24 18:48

Conny bor tillsammans med sin fru Anita på landsbygden utanför Rimforsa som ligger ca 35 km söder om Linköping. Han har tre döttrar som numera flugit ut ur huset.

Karriären började Conny på material laboratoriet på SAAB flygdivisionen i Linköping. Han arbetade där främst med utprovning av fiberkompositer. Efter sex år flyttade Han ut i produktionen och var med och byggde upp hela komposittillverkningen på SAAB. Conny arbetade både i arbetsledande positioner och som tekniker. I samband med utvecklingen av JAS Gripen så flyttade han över en tid till England för att vara med och ta hem produktionen av vingarna.

Efter 12 år inom SAAB’s stora organisation blev han nyfiken på hur det skulle vara att arbeta i en mindre organisation och började 1989 som produktionschef på Hjulsbro Spännarmering AB i Linköping. Där har han blivit kvar även om företaget bytt namn några gånger. Sedan 2006 arbetar Conny även som platschef för FNsteel Hjulsbro AB som är företagets nuvarande namn.

Conny har varit medlem i NTTF under många år och har alltid varit en frekvent besökare på årsmötena. Under många år har han även varit inblandad i forskningsaktiviteter som drivit svensk tråddrageriutvecklingen framåt, främst genom praktiska försök i produktionen. Några forskningsaktiviteter som han var inblandar i under 2000-talet har varit projektet ”alternativ till betning” och ”högre draghastighet”.

Under de senaste åren har Conny varit den mest drivande när det gäller alternativ till Borax . Han var en av de första som tog upp frågan om NTTF inte kunde hålla ett föredrag gällande reglerna kring ett förbud. Under 2010 och 2011 har han varit ansvarig för de försök som genomförts vid FNsteel i Hjulsbro och Dalsbruk gällande smörjmedelsbärare med låg eller ingen Borax. Resultaten presenterades vid NTTFs årsmöte i Sundsvall på ett pedagogisk och informativt sätt som har gett en bra grund av information för andra tråddragerier som vill göra försök. Under årsmötet erbjöds även andra företag att utnyttja det smörjmedelsbärarbad som FNsteel kommer att blanda under hösten/vintern 2011. Connys presentation och det erbjudande som FNsteel gjort tyder på en god förståelse av vad det handlar om att vara medlem i NTTF där syftet är att mellan medlemmarna öka utbytet i tekniska frågor och stärka den personliga samhörigheten.

Senast uppdaterad 2014-04-24 19:34